Wij raden wel aan om huurders te laten inschrijven. Wij werken voornamelijk met expats zij hebben dus echt een adres nodig. Door mensen zich te laten inschijrven beperk je ook het risico dat je ongewenste

Toen u een hypotheek aanging met de bank heeft een contract ondertekend waarin staat aangegeven dat voor verhuur eerst toestemming moet worden gevraagd. De bank stelt strenge eisen aan woningverhuur, met als resultaat dat de meeste mensen niet door deze condities heen komen. Gebeurt dit wel dan moet u ook vaak nog via de gemeente een aanvraag doen tot verhuren. Dit proces is omslachtig en kan maanden in beslag nemen. In praktijk blijkt toch dat de bank een soort “gedoogd” beleid hanteert. Zolang de hypotheek wordt betaald zal de bank u niet tot last zijn.

De puntentelling is in het leven geroepen om ervoor te zorgen dat er geen knotsgekke prijzen voor woningen worden gevraagd. Een woning moet aan bepaalde eisen voldoen en hoe meer eisen eraan wordt voldaan des te hoger het bedrag dat de verhuurder mag vragen. Echter als een woning minimaal 143 punten heeft behaald kan er worden gesproken van een geliberaliseerde woning. De huurprijs mag dan zelf bepaald worden. Het aantal punten hangt af van verschillende factoren zoals bijvoorbeeld: Woz waarde, dubbelglas, aantal m2, extra voorzieningen.

Door ons sterk netwerk en eerdere succesvolle volbrachten opdrachten hebben wij toegang tot de beste huurders die u zich kunt wensen. Gemiddeld toen wij er maximaal 6 weken over om een woning succesvol te verhuren.

Wij werken op een No Cure No Pay basis. Dit houdt in zolang wij uw woning niet succesvol verhuren bent u ons geen geld schuldig. Wanneer wij dan de geschikte kandidaat voor u vinden en het proces van A naar Z begeleiden zult u ons 8% van het jaar huurinkomen vergoeden plus BTW. Dit komt neer op ongeveer 1 maand huur. Gaat u bijvoorbeeld een huurcontract van 6 maanden aan dan bent u ons 8% +BTW verschuldigd van deze 6 maanden. Dit komt uit op ongeveer een halve maand huurinkomen

Francis Real Estate kijkt heel erg naar wat de markt doet op dat moment. Daarnaast kijken wij met een kritisch oog naar de staat van de woning, locatie, en grootte. Aan de hand hiervan geven wij een realistische indicatie van wat voor huurprijs je kan verwachten.  Ons streven is altijd dat uw vaste lasten die gepaard zijn aan de woning minimaal gedekt worden.

Wij kunnen nooit 100% garanderen dat de huurder altijd betaald. Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat iemand onverwachts zijn baan kwijtraakt. Echter om het risico te beperken hebben wij een grondige huurderscheck. Wij hebben een inkomenseis van minimaal 3x de maandhuur verdienen, vragen werkgeversverklaring en contract. Om te kijken tot wanneer de huurder werkzaam zal zijn. Daarnaast vragen wij ook borg, dit geld dan als dekking wanneer de huurder een wanbetaler wordt. F.E. Real Estate kan met trots zeggen dat wij vrijwel nooit wanbetalende huurders treffen. Dit komt door onze strenge selectieprocedure.

Huurders bouwen ten allen tijden huurbescherming op dus ook bij tijdelijk verhuur. Echter per 1 juli 2016 heeft de Eerste Kamer een wetsvoorstel doorgezet om de beschikbaarheid van huurwoningen te bevorderen. Via deze regeling kunt u uw woning tijdelijk verhuren voor maximaal 2 jaar, in deze 2 jaar tijd bouwt de huurder geen huurrechten op en kan hij/zij bij wanbetaling zonder rechtelijk bevel uit het huis worden gezet.

Wij adviseren om de woning gemeubileerd te verhuren. Wij werken voornamelijk met expats en bedrijven. Deze huurders zijn op zoek naar kant en klare oplossingen. Hun voorkeur gaat uit naar het meteen kunnen intrekken zonder nog meubels of dergelijke te hoeven kopen. Wanneer een woning gemeubileerd wordt aangeboden zullen zij hier eerder op reageren dan op slechts een gestoffeerde woning. Een woning met meubels zorgt er dus voor dat juist deze groep eerder uw woning willen, en wordt het dus sneller verhuurd.

F.E. Real Estate wordt regelmatig benaderd door internationale bedrijven om huisvesting voor hun werknemers te vinden. Hierdoor hebben wij een uitmuntende reputatie opgebouwd en een groot netwerk.  Het overgrote deel van de huurders die wij aanleveren bestaan uit bedrijven en Expats. Mensen die dus echt tijdelijk gebruik van de woning willen maken en de woning kunnen veroorloven. Wij hebben dan ook als eis dat de huurders minstens 3x de huur per maand verdienen. Dit verkleint de kansen op wanbetaling. Wij zorgen dus ervoor dat u huurders krijgt met een laag risicoprofiel.

Bij F.E. Real Estate weet u precies wat u van ons kunt verwachten. Na een telefonische kennismakingsgesprek komen wij bij u thuis voor een vrijblijvende intake. Tijdens dit intakegesprek bespreken wij uw persoonlijke stappenplan en bespreken wij samen wat u van ons kunt verwachten. Wij behandelen onderwerpen zoals het profiel van uw ideale huurder, termijn, oplevering, regel- en wetgeving, onze no cure no pay beleid en natuurlijk de marktconforme huurprijs van uw woning. Na afloop van dit gesprek weet u precies hoe het traject eruitziet en hoe wij samen met u ervoor gaan zorgen dat u uw woning wordt verhuurd.

Wij huisvesten personeel van de meest uiteenlopende bedrijven zoals: TomTom, Booking.com, Adidas en Ikea. Uiteraard komt het ook voor dat andere bedrijven een beroep op ons doen.

In de meeste gevallen gaat het om een tijdelijk verblijf van tussen de 1 en 3 jaar. Er zijn uitzonderingen waarbij iemand wat langer blijft, maar ongeveer 90% van alle expats blijft niet langer dan 3 jaar.

Een expat is een medewerker van een internationale onderneming die door zijn/haar werkgever in het buitenland wordt gestationeerd.

Expats zijn over het algemeen hoog opgeleid en genieten een prima salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden.

marylawsonFrancis Real Estate

Mary Lawson
Office manager


E-mail:
mary@francisrealestate.nl
Mobiel: 06-15105658

Kan ik u rgens mee van dienst zijn?

Ik beantwoord graag uw vragen die hier nog niet beantwoord zijn. U kunt me ook gewoon vrijblijvend even een berichtje sturen.

Ik help u graag verder.

Stuur me een bericht